In oktober 2016 reisde ik met Elsbeth de Jager en Oscar Bergamin naar Libanon om de boeken Jamil & Jamila naar de vluchtelingenkampen te brengen. Samen met Elsbeth maakte ik deze boekjes op verzoek van de hulporganisatie Ash Sham Care. Doel van de boeken was om de kinderen te helpen met het verwerken van hun trauma’s.

Onze reis eindigde in Beiroet, waar we de Nederlandse ambassadeur in Libanon ontmoetten. Plaatsvervangend ambassadeur De heer Bos noemt het brengen van de boeken “Jamil&Jamila” een heel goed initiatief.

De heer Bos: ‘Er zijn momenteel 500.000 Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Hiervan gaan er binnenkort 200.000 aan het formele onderwijs deelnemen. Dat betekent dat er dus ongeveer 300.000 kinderen géén formeel onderwijs krijgen. Een aantal daarvan wordt opgevangen door andere hulporganisaties maar een groot aantal kinderen heeft nog niets te doen. Ik denk dat juist voor deze kinderen dit soort initiatieven hun leven wat opbeurt en dat ook de ouders van deze kinderen met leesboekjes het leven toch wat mooier kunnen maken voor deze kinderen die in een heel moeilijke situatie verkeren.’

De boeken die uitgedeeld zijn in de vluchtelingenkampen zijn gedoneerd door Droomvallei Uitgeverij in het kader van Jij een boek, zij een boek.

Wil je dat ik ook voor jouw organisatie een boek schrijf met daarin de verwoording van jouw bedrijfsdoel of boodschap? Neem dan contact met me op zodat we daarover in gesprek kunnen gaan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Klik op de groene knop als ik ook informatie in jouw browser mag opslaan om je een aanbod op maat te kunnen doen. Hier staat de privacyverklaring.