Contact! Esther van der Ham

Contact! Esther van der Ham

Op de pagina Mustreadsornot (Moon Kager)

Tijdens het lezen bedenk ik me meerdere malen dat dit verhaal vraagt om een verfilming, het bezit alle ingrediënten voor een goede Nederlandse dramaserie/ film. De personages raken je, zij zijn beeldend maar vooral herkenbaar neergezet, de problematiek zouden zomaar van je buurvrouw of kennis kunnen zijn. Het is alsof Esther een deurtje van haar ziel heeft opengezet, zo helder en krachtig weet zij het verhaal over te brengen.

Op de pagina Samenlezenisleuker

De fijn te lezen schrijfstijl maakt dat het vlot wegleest. De thema’s die daarbij aangekaart worden zijn daarentegen van het zwaardere kaliber. Een stuk gevangenisleven, depressie, misbruik, chantage en een aantal (familiaire) banden die gestolen kunnen worden, worden zonder te ver in detail te treden moeiteloos op een prachtige wijze in dit verhaal verweven. Voeg daar een stuk spanning en feelgood aan toe, en voilà, een mooie en knappe balans is gevonden!

Op de pagina Thuisleven

Het gevangenisleven is in dit boek echt heel goed beschreven. Bijna alsof de schrijfster er zelf heeft gezeten, weet ze details op papier te zetten. Het verhaal doet naar mate het vordert meer uit de doeken over waarom Emma zwijgt. Tot je op het eind het boek niet meer neer wilt leggen omdat je moet weten hoe het afloopt.

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Klik op de groene knop als ik ook informatie in jouw browser mag opslaan om je een aanbod op maat te kunnen doen. Hier staat de privacyverklaring.