Categorieën
challenge tekenchallenge

Teken jouw wereld – challenge dag 6: achtergrond

Een gratis tekenchallenge: teken stap voor stap jouw wereld. Aanrader voor iedereen! Vandaag is het thema: kleur

Al een paar jaar maak ik minimaal eens per jaar een tekening van mijn wereld. Het is een weergave hoe ik op dat moment tegen alles om mij heen aankijk of wat er op dat moment speelt. Vandaag wil ik iets laten zien met over de achtergrond en jij mag meedoen als je dat leuk vindt! De challenge begon hier.

De achtergrond

Mijn basis is ingekleurd. De vogel die ik eerder liet zien, heeft al wat ecoline en stiftkleuren gekregen. Ik heb wat details met speciale pennen bijgewerkt (laat ik dag zeven zien).

Kies kleur voor de achtergrond

Vandaag wil ik jullie wat laten zien: het effect van de achtergrondkleur bij je tekening. Ik heb, om dat te kunnen laten zien, mijn gekleurde tekening ingescand. Vervolgens heb ik al het wit verwijderd en in een aparte laag de achtergrondkleur aangebracht. Vaak kies ik voor zwart, zodat de kleur er lekker uitspringt, maar er is meer mogelijk. Het is niet helemaal netjes geworden, helaas. Onze oude kater Bas is, nadat hij buiten was geweest (in de regen) met zijn natte vacht op mijn tekenboek gaan liggen en heeft daarbij wat leuke effecten toegevoegd. Je ziet vast wel waar haha. Ook dit hoort erbij in mijn wereld. Het zijn dingen die gebeuren, ik moet er mee leren leven.

achtergrond zwart

Tip 1: je lievelingskleur

Kies je lievelingskleur om de het buitenkader mee te vullen. In mijn geval: blauw.

achtergrond blauw

Tip 2: de kleur die je blij maakt

De laatste tijd missen we de zon nog wel eens. De zon, maar ook het geel van de zon maakt mij blij. In al mijn tekeningen komt een zon voor (nou ja, meestal). De kleur geel maakt mij blij.

challenge achtergrond

Ook in mijn Kukelkipjesboek heb ik deze basis gebruikt. Daarbij heb ik ook waterverf toegepast. Daar zal ik ook in een volgende challengedag meer over vertellen.

Tip 3: durf een andere kleur te kiezen

Ik heb het makkelijk, omdat ik de kleuren aan kan brengen met een fotobewerkprogramma. Daardoor kan ik heel snel zien wat de effecten van een kleur zijn. Ik vind het zelf erg leuk om eens uit te proberen. Deze kleur zou ik nooit toegepast hebben, maar nu verrast het me toch.

Veel plezier en tot de volgende (en laatste!) challenge-dag!

Esther

achtergrtond roze

Door Esther van der Ham

Esther is auteur, illustrator en uitgever. Ze maakt fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen.

Één reactie op “Teken jouw wereld – challenge dag 6: achtergrond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *