Categorieën
challenge tekenchallenge

Teken jouw wereld – challenge dag 2 dierendag

Een gratis tekenchallenge: teken stap voor stap jouw wereld. Aanrader voor iedereen! Vandaag is het thema: dierendag

Dit bericht schrijf ik op vier oktober: dierendag. Al een paar jaar maak ik minimaal eens per jaar een tekening van mijn wereld. Het is een weergave hoe ik op dat moment tegen alles om mij heen aankijk of wat er op dat moment speelt. Ik verwerk dus dierendag in mijn wereld van dit moment.

Deze wereld maakte ik in 2012

challenge teken jouw wereld dag 2

De naam van deze tekening was 20 weken. Je ziet dat deze tekening weer heel anders is dan die van gisteren. Ik heb andere materialen gebruik voor de opzet van deze tekening, namelijk pastelkrijt. Het leuke is, dat je alles kan gebruiken. Als je geen tekenmaterialen in huis hebt, kan je desnoods je oogpotlood en lippenstift gebruiken. Ik geef suggesties hoe je dit uit kan werken. Als jij het graag op een andere manier invult: lekker doen!

Let wel op als je plannen hebt om later met verf te gaan werken. Het is dan handig om voor de basis watervaste stift of pen te gebruiken.

Zo heeft iedereen een verhaal bij deze tekening.

Hoe ziet jouw wereld eruit?

Vandaag gaan we weer een stapje verder met waar we eerder zijn begonnen.

Nodig:

Wit papier (liefst wat dikker, zeker als je een pen of stift hebt die door kan drukken)
(Watervaste) pen of stift (donkere kleur)
Een kwartiertje van jouw tijd.

Voorbereidingen voor later deze week: kleurpotloden, stiften, waterverf, ecoline enz. Je hebt niet alles nodig. Kijk wat je in huis hebt en gebruik dat. Naar de winkel rennen om nieuwe spullen te kopen mag, maar hoeft zeker niet. Je hebt vast al wel wat in huis om te gebruiken. Zoek het vast op en leg het klaar.

Teken jouw wereld: dierendag

Zoek een rustig plekje op waar je ongestoord aan het werk kan. Zeg desnoods tegen je huisgenoten dat je het even druk hebt en niet gestoord mag worden. Zet, als je dat fijn vindt, een ontspannend muziekje op.

Het is vandaag dierendag. Ga eens kijken in de vormen die je gemaakt hebt of je daar een dier in herkent. In de mijne zie ik er verschillende. Niet zo gek ook, want ik houd veel van dieren en ze spelen een grote rol in mijn leven en werk. Denk maar aan mijn nieuwste Kukelkipjesboek, waar onze hanen een grote rol in spelen. Zie je een vogel of een vis? Geef jouw dier schubben of veren. Een snavel en vinnen. Een staart, als dat kan. Leef je uit en maak er wat van.

teken jouw wereld dag 1 k

Ik ga de voorbereidingen treffen voor de opdracht van morgen. Mijn nieuwe boek is inmiddels naar de drukker. Als je tekent, gebruik je je andere hersenhelft. Dat geeft ontspanning en zorgt ervoor dat je je hoofd wat leger maakt. Bij mij is dat geen overbodige luxe. Ben je benieuwd naar het dier dat ik getekend heb in mijn uitwerking? Zie onder!

Veel plezier en tot morgen, Esther

Heb je het af? Hier is dag drie van de challenge!

Door Esther van der Ham

Esther is auteur, illustrator en uitgever. Ze maakt fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen.

3 reacties op “Teken jouw wereld – challenge dag 2 dierendag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *