Happy Kukelkipjes

De Kukelkipjes: onze haantjes Alice en Nya


Ik ben Esther van der Ham, moeder van twee jongens (2005 en 2006). We wonen in Breda met twee katten en twee haantjes, de Kukelkipjes. Ja, je leest het goed. Twee haantjes. Hoe dat komt? Ik heb ze voor mijn verjaardag gehad in 2018. Bij zowel mijn zoons als bij mezelf is autisme vastgesteld. Dieren zijn voor ons heel belangrijk. Op vakantie in Frankrijk kampeerden we naast het kippenhok. De jongens zorgden drie weken lang voor de kippen: voeren, schoon water, ze ’s morgens uit het hok laten en ’s avonds er weer in … ze vonden het geweldig. Dus ik kreeg drie kuikenhennen voor mijn verjaardag: Alice, Nya en Lauren noemden we ze. Die hennen waren de hele dag bij me. Overal liepen ze me achterna en ze sliepen op mijn schouder. Geweldig.

Hennen of hanen?

Totdat de eerste begon te kraaien. En de tweede. En je raadt het al … ook de derde was een haan. Superlief, maar kraaien kunnen ze. Ruziemaken ook. Lauren vond een ander woonadres bij een hen. Alice en Nya bleven bij ons. In de woonkamer, want dat gekraai willen we de buren niet aandoen. Nog altijd volgen ze me waar ik ga of sta. Ze slapen op mijn schoot en zitten op mijn arm als ik zit te tikken (zoals nu).

De Kukelkipjes

De heren gingen met ons mee op vakantie naar Frankrijk. Samen met hen wandelden we in het bos en bezochten we steden. De heren zijn heel tam en houden ervan om geaaid te worden. Ze maken niet alleen ons blij, maar iedereen die we tegenkomen. In de zomer maakte ik tekeningen van de mannen op vakantie. Ik maakte voor mezelf een beker met de haantjes erop. Veel mensen die ik niet kende, vroegen of ze ook een mok konden bestellen. Ondernemers vroegen of ik speciaal voor hen een mok kon maken. Natuurlijk kan dat! Ik maak de wereld graag wat mooier en vrolijker. Zelf heb ik thuis de keuze uit een tiental verschillende Kukelkipjes mokken voor mijn koffie en thee. Ik word er blij van. Jij ook?

Schrijf je dan nu in voor de Happy Kukelkipjes e-maillijst en ontvang leuke (gratis) verrassingen.

Met veel plezier voor jou gemaakt.

Door mij en de Kukelkipjes Alice (bruin) en Nya (zwart).

vakantie oude bus citroën met kipjes

You may also like

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Klik op de groene knop als ik ook informatie in jouw browser mag opslaan om je een aanbod op maat te kunnen doen. Hier staat de privacyverklaring.