Categorieën
challenge tekenchallenge

Teken jouw wereld – challenge dag 3 letters

Een gratis tekenchallenge: teken stap voor stap jouw wereld. Aanrader voor iedereen! Vandaag is het thema: letters

Al een paar jaar maak ik minimaal eens per jaar een tekening van mijn wereld. Het is een weergave hoe ik op dat moment tegen alles om mij heen aankijk of wat er op dat moment speelt. Dat kan met hulp van letters. Wat is voor jou een belangrijk woord op dit moment? Daar gaan we iets mee doen.

Deze wereld maakte ik in 2012

tekenchallenge letters

Deze week maken we samen jouw wereld. Ik geef suggesties hoe je dit uit kan werken. Zoals ik eerder al schreef: als jij het op een andere manier invult: lekker doen! Het is jouw tekening!

Letters voor jouw thema

Vandaag gaan we weer een stapje verder met waar we eerder zijn begonnen. We gaan letters toevoegen.

Nodig:

Wit papier (liefst wat dikker, zeker als je een pen of stift hebt die door kan drukken)
(Watervaste) pen of stift (donkere kleur)
Een kwartiertje van jouw tijd.

Voorbereidingen voor later deze week: kleurpotloden, stiften, waterverf, ecoline enz. Je hebt niet alles nodig. Kijk wat je in huis hebt en gebruik dat. Naar de winkel rennen om nieuwe spullen te kopen mag, maar hoeft zeker niet. Je hebt vast al wel wat in huis om te gebruiken. Zoek het vast op en leg het klaar.

Teken jouw wereld: letters

Zoek een rustig plekje op waar je ongestoord aan het werk kan. Zeg desnoods tegen je huisgenoten dat je het even druk hebt en niet gestoord mag worden. Zet, als je dat fijn vindt, een ontspannend muziekje op.

Veel mensen zeggen dat ze het lastig vinden om te tekenen. Daarom vandaag een makkelijke start: maak letters. Ook heel belangrijk in mijn wereld. Denk maar aan mijn nieuwste Kukelkipjesboek, het staat vol met letters. We gaan letters gebruiken in de tekening. Kies een vakje uit om te vullen met letters. Welk vakje kies jij? In het midden of juist aan de rand? Waarom?

Opbouwen van de letters

Weet jij nog hoe trots je was toen je leerde schrijven? Ik weet nog dat ik op de kleuterschool de eerste letter van mijn naam kon schrijven, de E. Soms met drie, soms met vier dwarsbalkjes, wat maakte het uit? Iedereen wist toch wat ik bedoelde?

Ga nu zelf letters opbouwen. Streepje voor streepje. Puntje voor puntje. Varieer en probeer.

letters tekenchallenge

Dit is in één van mijn hokjes terecht gekomen. Als je nog verder wil gaan met tekenen, zet dan ook strepen en stippen in andere vakjes. Liefst in een herhalend patroon. Zo makkelijk is het!

Veel plezier en tot morgen, Esther

letters natuur

Door Esther van der Ham

Esther is auteur, illustrator en uitgever. Ze maakt fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *