Categorieën
challenge tekenchallenge

Teken jouw wereld – challenge dag 1

Een gratis tekenchallenge: teken stap voor stap jouw wereld. Aanrader voor iedereen!

Al een paar jaar maak ik minimaal eens per jaar een tekening van mijn wereld. Het is een weergave hoe ik op dat moment tegen alles om mij heen aankijk.

Deze wereld maakte ik in 2012

Een zon met een gouden straal, schreef ik erbij.
Waar zou die gouden straal op schijnen?
Oudste zoon was de zon, zei hij toen.
Jongste de draak.
Ik was het figuurtje in het midden met de rode wangen, volgens mijn man.

Zo heeft iedereen een verhaal bij deze tekening.

Hoe ziet jouw wereld eruit?

Daar gaan we de komende dagen aan werken, stap voor stap leg ik uit wat je kan doen om jouw wereld op papier te zetten.

Nodig:

Wit papier (liefst wat dikker, zeker als je een pen of stift hebt die door kan drukken)
Pen of stift (donkere kleur)
Een kwartiertje van jouw tijd.

Teken jouw wereld

Zoek een rustig plekje op waar je ongestoord aan het werk kan. Zeg desnoods tegen je huisgenoten dat je het even druk hebt en niet gestoord mag worden. Zet, als je dat fijn vindt, een ontspannend muziekje op.

Leg het papier met de lange kant voor je neer. We beginnen met de buitenlijn van jouw wereld. Teken een slingerlijn langs de rand van het papier. Het kan niet fout gaan. Kijk maar naar het voorbeeld dat ik gemaakt heb voor je.

teken jouw wereld dag 1 k

Die buitenlijnen geven jouw wereld aan. Je mag zelf weten of je wereld plat of rond wordt, ik ben heel flexibel. Zelf ga ik nog altijd uit van een ronde wereld, trouwens.

Als je dat gedaan hebt, ga je je wereld verdelen in kaders. Rechte lijnen, cirkels, kromme lijnen … alles mag! Het kan niet fout gaan. Ben je tevreden? Mooi! Kijk dan nog even goed naar jouw creatie en leg hem weg. Wil je nog iets aanpassen? Gewoon doen!

Ik ga nog even verder aan mijn tekening, en ook zorgen dat mijn boek naar de drukker kan. Tekenen is een goede afleiding voor me om mijn hoofd iets anders te laten doen, waardoor ik later met meer energie aan mijn andere taken kan werken.

Veel plezier en tot morgen, Esther

PS: hier kan je verder met dag 2.

Door Esther van der Ham

Esther is auteur, illustrator en uitgever. Ze maakt fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen.

7 reacties op “Teken jouw wereld – challenge dag 1”

[…] In deze drie jaar is er veel gebeurd. Drie weken opname in de kliniek, met slechts één nachtje thuis. Veel gesprekken, thuis, met man en kinderen, met familie en vrienden. Medicijnen die zorgen dat ik rustiger werd, en veel dikker. Medicijnen opbouwen, therapie. In groepen, maar later individueel. Vaststelling van autisme, eindelijk duidelijkheid. Wat een opluchting was dat. Meer therapie. Gericht werken, veranderen, aanpassen. Hard werken, al drie jaar lang. Genieten van de kleine dingen hield en houdt me op de been. Onze haantjes, de grapjes van mijn gezinsleden, lekker wandelen in het bos (eindelijk lukt het me weer). Ik ging meer tekenen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *