Mok op maat door Esther van der Ham

Maak kennis met de Mok op Maat

Voor wie mij nog niet kent: ik ben Esther van der Ham. Auteur van goedlopende boeken voor kinderen en volwassenen, uitgever bij Droomvallei Uitgeverij én illustrator. Ik maak de wereld graag een beetje vrolijker en kleurrijker. Dat doe ik onder andere door het maken van Kukelkipjesmokken, waarop onze twee lieve haantjes Alice en Nya de hoofdrol spelen. Mijn illustraties van deze twee dieren maken veel mensen blij. Ik verwerk ze in de Happy Kukelkipjes mokken. En ik kan daarmee iets heel leuks aanbieden voor jouw bedrijf: de Happy Kukelkipjes-mok op maat.

Happy Kukelkipjes-mok op maat

Deze mok is heel bijzonder. Ik maak hem namelijk speciaal voor jou of jouw bedrijf. Je krijgt dus jouw unieke mok waaruit je voortaan jouw koffie, thee, water, gluhwijn, warme choco of wat dan ook kan drinken. En niet alleen jij, je kan de mok ook cadeau geven als relatiegeschenk aan jouw klanten. Die worden bij elk drankje aan jouw bedrijf herinnert.

Wat komt er op de mok?

Speciaal voor jouw mok maak ik nieuwe icoontjes met de kernwaarden van jou of jouw bedrijf. De haantjes beelden uit wat jij belangrijk vindt: ik teken ze met pennen als je schrijver bent of met een computer voor de marketing-experts. Samen bepalen we welke vijf iconen er naast jouw logo en website op de mok komen. Hoe bijzonder en uniek is dat? Je kan kiezen uit bestaande iconen, maar liever nog maak ik er een aantal speciaal voor jou. Zo inspireer jij jouw klanten elke keer als zij de mok gebruiken. Omdat ze zo lekker drinken, is dat vast heel vaak.

Voorbeelden van de Happy Kukelkipjesmok op maat

De linker beker maakte ik voor de boekpresentatie van de Waddenbundel aangespoelde verhalen. Vijftien schrijvers schreven op Ameland elk een kort verhaal voor in de bundel. Deze mok herinnert hen aan de week op Ameland en het bijzondere en mooie schrijfproces.
De rechter mok is mijn eigen mok op maat. Ik houd van de natuur en dieren. Die verwerk ik graag in de boeken die ik schrijf of in de illustraties die ik maak.

Mok op maat door Esther van der Ham

Wat krijg je?

Jouw unieke ontwerp, dat ik speciaal voor jou maak, én tien bekers, krijg je voor de investering van slechts € 395 incl BTW. Het ontwerp maak ik precies hoe jij het wilt. Eén plaatje, groot of klein, meerdere iconen, één icoontje, jouw logo in aangepaste vorm … we overleggen samen over jouw ideale ontwerp.

Dus:
– een uniek ontwerp speciaal voor jou
– met de kernwaarden van jou of jouw bedrijf
– een uniek en bijzonder relatiegeschenk
– tien bekers die voldoen aan jouw wensen
– meer bekers zijn altijd bij te bestellen
– de mok wordt gemaakt in overleg met jou
– de levertijd is twee weken

Bestel jouw mok op maat hier.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kukelkipjes en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Want ik ga bijvoorbeeld één gratis ontwerp maken voor een nieuwsbrieflezer. Schrijf je nu in en je krijgt alle ins en outs betreffende de verrassingen de komende maanden in je mailbox. In de planning zit bijvoorbeeld:
gratis ansichtkaarten
een kortingsbon of speciale aanbieding
een kukelkipjes notitieboek
een gratis mok naar keuze
een gratis ontwerp plus unieke mok
je eigen kukelkipjes inpakpapier

Zo verzin ik steeds iets nieuws. Doe mee en wordt fan van de Kukelkipjes.

 

Dit is waarom Dé kleurrijke schrijfcoach Jolanda Pikkaart een Mok op maat heeft laten maken:

Als dé kleurrijke schrijfcoach kies ik voor authentiek. Mijn klanten krijgen daarom op hun boekpresentatie van mij een échte kleurrijke kukelkipjesmok.
Esther denkt met je mee. Op de beker vind je mijn kleurrijke hangmat, ons boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’ en mijn nieuwe boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie’. Boeken en pennen horen er bij en natuurlijk veel natuur voor voldoende schrijfinspiratie. Ik start mijn ochtend altijd met schrijven en een dubbele espresso in mijn kukelkipjesmok.
Mok op maat

Jolanda Pikkaart met mok op maat

Happy Kukelkipjes

De Kukelkipjes: onze haantjes Alice en Nya


Ik ben Esther van der Ham, moeder van twee jongens (2005 en 2006). We wonen in Breda met twee katten en twee haantjes, de Kukelkipjes. Ja, je leest het goed. Twee haantjes. Hoe dat komt? Ik heb ze voor mijn verjaardag gehad in 2018. Bij zowel mijn zoons als bij mezelf is autisme vastgesteld. Dieren zijn voor ons heel belangrijk. Op vakantie in Frankrijk kampeerden we naast het kippenhok. De jongens zorgden drie weken lang voor de kippen: voeren, schoon water, ze ’s morgens uit het hok laten en ’s avonds er weer in … ze vonden het geweldig. Dus ik kreeg drie kuikenhennen voor mijn verjaardag: Alice, Nya en Lauren noemden we ze. Die hennen waren de hele dag bij me. Overal liepen ze me achterna en ze sliepen op mijn schouder. Geweldig.

Hennen of hanen?

Totdat de eerste begon te kraaien. En de tweede. En je raadt het al … ook de derde was een haan. Superlief, maar kraaien kunnen ze. Ruziemaken ook. Lauren vond een ander woonadres bij een hen. Alice en Nya bleven bij ons. In de woonkamer, want dat gekraai willen we de buren niet aandoen. Nog altijd volgen ze me waar ik ga of sta. Ze slapen op mijn schoot en zitten op mijn arm als ik zit te tikken (zoals nu).

De Kukelkipjes

De heren gingen met ons mee op vakantie naar Frankrijk. Samen met hen wandelden we in het bos en bezochten we steden. De heren zijn heel tam en houden ervan om geaaid te worden. Ze maken niet alleen ons blij, maar iedereen die we tegenkomen. In de zomer maakte ik tekeningen van de mannen op vakantie. Ik maakte voor mezelf een beker met de haantjes erop. Veel mensen die ik niet kende, vroegen of ze ook een mok konden bestellen. Ondernemers vroegen of ik speciaal voor hen een mok kon maken. Natuurlijk kan dat! Ik maak de wereld graag wat mooier en vrolijker. Zelf heb ik thuis de keuze uit een tiental verschillende Kukelkipjes mokken voor mijn koffie en thee. Ik word er blij van. Jij ook?

Schrijf je dan nu in voor de Happy Kukelkipjes e-maillijst en ontvang leuke (gratis) verrassingen.

Met veel plezier voor jou gemaakt.

Door mij en de Kukelkipjes Alice (bruin) en Nya (zwart).

vakantie oude bus citroën met kipjes

Mok op maat. Uniek relatiegeschenk

Maak indruk op jouw klanten met je eigen mok: Ideaal relatiegeschenk of presentje bij bruiloft

Voor veel bedrijven is het ieder jaar weer een uitdaging om een origineel relatiegeschenk te bedenken. Want waar worden klanten nou echt blij van? Een lekkere kop koffie of thee doet iedereen goed. Zeker als deze in een unieke mok geserveerd wordt. Auteur en illustrator Esther van der ham ontwerpt  keramieken mokken met illustraties die speciaal voor jou gemaakt worden. Een persoonlijk relatiegeschenk waarmee de ontvangers dagelijks aan jouw bedrijf herinnerd worden.

UNIEK: de mok op maat

Ga je trouwen en wil je je gasten een uniek cadeau meegeven? Heb je een bedrijf en zoek je het ideale relatiegeschenk voor jouw klanten? Is je kindje geboren en zoek je een bijzonder aandenken?
Kies dan voor de unieke mok op maat. Esther gaat met jou in overleg over de illustraties op de mok en maakt op basis daarvan een ontwerp. Een uniek ontwerp dat helemaal bij jou of jouw bedrijf past.

Mok speciaal voor personen of bedrijven

Deze mok wordt speciaal voor de klant ontworpen. Op de mok komt een afbeelding die de klant of het bedrijf van de klant typeert, met de waarden en onderscheidende punten die belangrijk zijn.
Dat kan zijn als één grote illustratie of als meerdere kleine tekeningen. Uiteraard kan het bedrijfslogo of de website worden afgebeeld. De mokken zijn heel geschikt als relatiegeschenk of bijzonder cadeau.

 

Over Esther van der Ham

Esther van der Ham is uitgever, auteur en illustrator. Ze schreef en illustreerde meer van 25 boeken voor kinderen en volwassenen. Haar herkenbare illustratiestijl maakt vrolijk en inspireert.

Verkooppunten
De mokken zijn te bestellen via de website van Esther van der Ham: https://esthervanderham.nl/product/mok-op-maat-speciaal-voor-je-bedrijf/

Wil je op de hoogte blijven en een speciale aanbieding ontvangen? Klik hier.
hoe begin je met een boek? De boekplanner

Hoe begin je met een boek? Vijf tips

Hoe begin je met een boek?

Eerder deelde ik het blogbericht over de tijd die het kost om een boek te schrijven. Kort samengevat: vaak langer dan je denkt. En als het af is, volgt nog een heel proces: proeflezen, herschrijven, redactie enz. Nee, een boek is er niet zomaar. Dat bleek ook wel uit één van de reacties op mijn facebookbericht waarin ik het blog deelde: ik wil wel graag een boek schrijven, maar ik weet niet hoe ik moet beginnen. Daarom: mijn tips.

Tip 1. Reserveer schrijftijd.

Het was ook één van de tips uit mijn vorige blog, zie ik, al noemde ik het daar vaste schrijftijd. Als je je boek serieus neemt en het belangrijk vindt dat het er komt, moet je er tijd voor reserveren. Niet morgen of overmorgen, maar vandaag. Tenminste, als je echt wil dat je boek er komt.

Tip 2. Wat wil je schrijven?

Je hebt besloten dat je een verhaal of een boek wil schrijven. Waarom? Voor wie? Waar moet het over gaan? Welk genre ga je schrijven? Elk van deze vragen verdient een antwoord voordat je begint, zeker als het jouw droom is om je boek uitgegeven te krijgen. Schrijf de antwoorden op deze vragen eens op. En geloof het of niet: dan ben je begonnen!

Tip 3. Leg de lat niet te hoog.

Voor veel mensen is het een droom dat hun boek uitgegeven wordt. Dat snap ik heel goed, want er is niks zo leuk als je eigen boek in je handen houden. Het is echter de vraag of je meteen bij je eerste schrijfpoging als klaar bent voor een boek. Zelf heb ik heel veel geschreven voordat het uiteindelijk ‘boekwaardig’ was. Ga gewoon lekker schrijven, je schrijfspier oefenen zoals mijn medeauteur Jolanda Pikkaart van de boekplanner altijd zegt. Je wordt er alleen maar beter van.

Tip 4. Brainstorm met jezelf.

Persoonlijk vind ik dat het schrijven veel beter gaat, als ik weet waar ik heen wil met mijn verhaal of boek. Pak daarvoor een mooi schrijfschrift (of zo’n leuk Kukelkipjesboekje 🙂 ). Zorg dat je dat boekje altijd bij je hebt, want de goede ideeën ontstaan op de raarste momenten of plaatsen. Eenmaal begonnen met de brainstorm, gaat jouw hoofd gewoon door met nadenken. Zelf krijg ik daar een heel moe hoofd van en als ik het op papier zet, maak ik mijn hoofd leeg. Echt zo fijn!

Tip 5. Het begin.

Het begin van een boek of verhaal is heel belangrijk. Een goed begin neemt de lezer bij de kladden en zorgt dat hij of zij het boek in één ruk uit wil lezen. Dat geldt voor het begin van een boek of verhaal, maar niet voor het begin van het schrijfproces. Schrijf gewoon wat je wil schrijven, later zie je wel waar het in het boek of verhaal terecht komt. Zie ook tip 2: wat wil je schrijven. Je zal zien dat je daarmee zo’n goede start maakt, dat het schrijven een stuk makkelijker gaat.

Wat is jouw gouden tip?

Veel schrijfplezier. Esther

hoe begin je met een boek? De boekplanner

 

kleurplaat verjaardag met haantjes

Kleurplaat verjaardag met de kukelkipjes

Over een paar weken ben ik jarig. Wie mij al wat langer kent, weet dat het in ieder geval in ons gezin altijd een leuk feest is met bijzondere kado’s. Zo kreeg ik al een keer cavia’s, mosselen en vorig jaar drie kuikens voor mijn verjaardag. We noemden ze Alice, Nya en Lauren. Al snel bleken de kuikens hanen, maar wel superlieve. Voor ons. Voor elkaar wat minder: ze vochten regelmatig. Daarom is Lauren in april verhuisd naar een ander adres. Alice en Nya wonen nog bij ons

Blij met de hanen

We (niet alleen ik) zijn heel blij met deze vrolijke, vriendelijke dieren. Ze zijn heel tam en zitten graag bij me als ik zit te werken op de computer. Ze inspireren me ook tot het maken van tekeningen en boeken. Sinds de opname voor mijn depressie heb ik niet meer veel getekend, maar momenteel beleef ik daar weer veel plezier aan. Daarom een vrolijke kleurplaat. Ik zie ze wel verschijnen op mijn facebook-tijdlijn op 16 september :).

 

Vakantie in Frankrijk

 

Veel plezier en groetjes Esther

 

 

kleurplaat verjaardag met haantjes

Tuinvogel Putter

Vakantieverrassing: de putter

Op vakantie in Frankrijk bij René en Rudolf van Aire les Biefs ontdekten we een nest met putters bij het zwembad. Dit vrolijke, kleurrijke vogeltje vinden wij altijd erg leuk om te zien met zijn rode kopje en gele details. We hebben er ook wel eens een aantal in te tuin gezien, maar dat is al weer even geleden. Putters leven vaak in groepen. Ze broeden in laagland, gemengd bos, tuinen ed. Ze eten graag uitgebloeide zonnebloemen en van distels.

Tuinvogel Putter

Putters nestelen tussen de dunne twijgen in de boomtoppen en ze roepen vrolijk “TickeLIETT”.

Ik houd van dieren

Eerder schreef ik al dat voor mensen met autisme dieren heel belangrijk zijn. Ze lijken je eerder te begrijpen dan mensen. Ze stellen geen vragen, maar zijn er gewoon voor je. Dat is fijn.
Ik houd ervan om dieren te tekenen, de details vast te leggen en ze te verwerken in een verhaal. Over onze vakantie in Frankrijk heb ik een boekje gemaakt beschreven vanuit onze haantjes, die mee waren op vakantie. Je kan het hier lezen.

Esther van der Ham is eigenaar van Droomvallei uitgeverij. Ze schreef en illustreerde vele boeken voor kinderen en volwassenen.

 

 

 

 

 

vakantie oude bus citroën met kipjes

Vakantie in Frankrijk

Wij waren dit jaar, net als vorig jaar, op vakantie in Frankrijk.
Drie weken in de Allier, net boven het Centraal Massief, op de minicamping van René en Rudolf.
We hebben het er heerlijk gehad. Het leuke was dat onze haantjes Alice en Nya mee mochten.
Zoals René me appte: het kippenhok staat toch leeg.

Hanen met vrouwennamen

De heren (ze hebben vrouwennamen omdat we dachten dat het hennen waren toen we ze als kuikens kregen.
Eenmaal gewend aan de namen, konden wij autisten (mijn zoons en ik) niet meer wennen aan nieuwe namen en hebben we het zo gelaten. De hanen lijken er geen last van te hebben).

De rol van dieren voor mensen met autisme

Voor mensen met autisme zijn dieren heel belangrijk.
Het was dus heel grappig en fijn om ze bij ons te hebben. De Fransen reageerde heel verrast op de haantjes. Ze wilden er steeds mee op de foto, wat de heren graag toelieten. We namen ze af en toe mee op pad (met name als we naar het bos gingen) zodat ze lekker konden stappen en eten. Tijdens de vakantie heb ik tekeningen van ze gemaakt, gewoon omdat ik het zo naar mijn zin had. Dat heeft geresulteerd in dit boekje met tips van de Kukelkipjes in de omgeving van Les Biefs.

Ik maakte er ook kaarten van, die je in de winkel kan bestellen.

Veel leesplezier!
Esther

 

woordzoeker zomer

Zomer woordzoeker

Het is vandaag een heerlijke zomerdag. Ik zit in de tuin met mijn tekenspullen, want ik ben bezig aan een nieuw boek.
Aan drie nieuwe boeken, zelfs, want ik heb graag meerdere projecten tegelijk lopen. Voor de afwisseling.

Ik ben bezig aan Carrousel, deel vijf in de C-serie, waarover ik eerder al schreef. Het tempo ligt nog niet zo hoog, maar dat hoeft ook niet. De woorden zijn aan het rijpen in mijn hoofd, dat is een mooi proces. En al in het eerste hoofdstuk gebeuren er dingen die ik niet had voorzien.

 

Ook ben ik bezig met een kinderboek. Daar sluit deze woordzoeker bij aan. Veel puzzelplezier.

 

woordzoeker zomer

Een boek schrijven in 40 dagen

Alhoewel deel vier in de C-serie, Censuur, nog niet heel lang uit is, begint de roep van de lezers om deel vijf al. Een lastig dilemma. Ga ik door of niet? Als ik aan het begin van het schrijfproces van een nieuw boek sta, lijkt het haast een onmogelijke taak om het boek af te krijgen. De verhaallijn voor het vijfde deel in de C-serie bedacht ik al in januari 2019, tijdens een schrijfweekend met De kleurrijke schrijfcoach Jolanda Pikkaart.

Het thema bedacht ik in december 2018, in een restaurant. Tijdens een gezellig etentje kwam een pittig onderwerp op tafel: een man die zijn puberdochter vrijwel niet meer mag zien. Over jou gaat mijn volgende boek, zei ik. Daar schrok hij wel even van, maar toen ik uitlegde dat het niet letterlijk was, vond hij het erg leuk. Zo kan het gaan. Inspiratie ligt overal op de loer.

40 dagen schrijven

En nu … schrijven. Veertig dagen van 2000 woorden per dag is een nieuw boek. Vandaag is dag 1. Er staan al zo’n 500 woorden op papier. Ja, zo pril is het nog. Maar ik ga er weer voor.
In de eerste vier delen van de C-serie draait het om vrouwen: Marjolein, Emma, Annabel en Lisa. Annabel heeft een broer, Sven, waar ze het niet zo goed meer kan vinden. Een macho-man. Hij is getrouwd met Melissa. Zij worden de hoofdpersonen van deel vijf. Allebei! Ik ga het verhaal vanuit deze twee perspectieven schrijven. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden.

Gezocht: meelezers!

Ik maak mijn boeken graag zo goed mogelijk. Daarom ben ik op zoek naar meelezers. Ben jij een kritische veellezer en wil je mij helpen om mijn boek zo goed mogelijk te maken? Stuur me dan een email of laat een reactie achter onder dit bericht en wie weet kan jij het hele schrijfproces volgen. De veertig dagen die ik noem, zijn uiteraard niet achter elkaar.

 

boeken van Esther van der Ham

 

de drie haantjes door Esther van der Ham

Hoe krijg je schrijfinspiratie? Vijf tips.

Er kan niet genoeg geschreven worden over schrijfinspiratie.
Want hoe vaak hoor ik niet zuchten: ik wil zo graag schrijven, maar het lukt niet, hoe doe jij dat toch?

 

Tip 1: tijd en zin maken

Ik heb al eens vaker gezegd: voor mij is schrijven werk. Werk waaraan ik heel veel plezier beleef, maar werk. Dat betekent dus dat ik er tijd voor inruim en zorg dat ik die tijd nuttig besteed. Ik zit ook wel eens naar mijn beeldscherm te turen in die ‘schrijftijd’, omdat ik geen idee heb hoe ik door moet gaan. Als ik eenmaal begonnen ben, lukt het vaak echt wel.

de drie haantjes door Esther van der Ham

Tip 2: doe eens iets anders.

Als het echt niet lukt, ga ik iets anders doen, bijvoorbeeld tekenen. Wij hebben thuis drie haantjes (ja, erg lastig inderdaad, ze waren bedoeld als hennetjes? maar het levert wel veel inspiratie op. Zoals deze kleurplaat. Tekenen en kleuren maakt creatiever. Dus probeer het eens :).

Tip 3: Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een bron van inspiratie voor schrijvers. Wat daar allemaal niet verteld of besproken wordt … de meest intieme telefoongesprekken worden gevoerd, waar jij weer gebruik van kan maken. Uiteraard kan je ook inspiratie opdoen voor personages. Andere plekken waar dit goed kan: tijdens het winkelen, op een terras, op het strand.

Tip 4: de natuur

Het blijft een inspiratiebron van jewelste: de natuur. Wat zie, ruik, hoor en proef je? Neem een opschrijfboekje mee en leg het vast, zodat je het later weer in je boek kan gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze paardenbloem. Van een afstand ziet het eruit als een gele vlek, maar hoe dichterbij je komt, hoe meer detail je ziet. Zoom in, zoom uit. Kijk met een helicopterview en met een microscoop. Wat zie je, wat ervaar je? Beschrijf dat.

schrijfinspiratie uit de natuur

 

 

 

 

 

 

 

Tip 5: hardop voorlezen

Laat eens een stukje lezen aan je partner, familie of buren. Ik merk dat het hen ook aan het (mee)denken zet.

 

Mijn vierde en vijfde boek voor volwassenen, Censuur en Vlucht naar Libanon, zijn in het voorjaar van 2019 verschenen. Het laatste boek schreef ik samen met Elsbeth de Jager. Een boek lezen helpt zeker ook om de inspiratie te vergroten!
Veel schrijfplezier, Esther van der Ham

boeken van Esther van der Ham

WhatsApp chat

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Klik op de groene knop als ik ook informatie in jouw browser mag opslaan om je een aanbod op maat te kunnen doen. Hier staat de privacyverklaring.